varför teater är det bästa som finns

precis hemkommen efter en fantastisk kväll fylld med teater i två former. Dels så var jag på en föreställning där skådespelarna på ett enkelt och effektfullt sätt spelade upp Jesu liv och gärningar utifrån ett av de fyra evangelierna i bibeln. fantastiskt vad man kan göra utan rekvisita, med bara ord och kroppar som verktyg. jag kom dit, trött och rätt seg efter en tisdag med ond hals och trött huvud men ett kaffespeed kändes i kroppen. väl på plats, utanför lokalen där det hela skulle ta plats så började skådespelaren i mig leva och jag kände hur jag andas och vill vara mer teater och scenkonst. det är det bästa som finns. varför? Därför! det berör människor. det fångar. det behandlar ämnen som man kanske inte pratar om i vardagslivet. det är en plats för glädje och sorg, där man kan känna igen sig i situationer. en plats där man får släppa sig själv och bara vara. vara publik eller vara en ny karaktär som skådespelare. man får kasta sig ut utan skyddsnät och tro att det man gör kommer förvandla och förändra något i de som agerar publik.

sedan övning med fantastiskt teatergäng och planering av ännu ett projekt, vårt projekt. till våren blir det föreställning så boka in det. inget som man vill missa!!

nu – tack & godnatt!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *