ett nytt manus

jag sitter på övervånigen i det gamla huset. Himmelen är fortfarande ljus utanför och jag lyssnar på gammal favoritmusik från höstens sena kvällar. musiken klingar och jag sitter med fingrarna på tangenterna. väntar på inspirationen, väntar på det där som saknas i nya manuset. När jag skrev Ät.Störd så hade jag historier som jag byggde karaktären på. Nu har jag små glimtar av verkligheten, men historien är svårare att bygga än innan. Kanske är det jag som är trögstartad, eller så är det bara att vänta så får manuset växa fram. Sakta men säkert växer en ny pjäs fram. Sakta blir karaktärerna levande och egna personer. de framträder med intressen och drag som gör dem speciella. På så sätt formas manuset och i höst kommer det bli premiär för ännu en pjäs.

20130711-222049.jpg

Om livet. Om vad som händer när någon försvinner alldeles för tidigt och hur det kan ske utan förvarning.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *