så jag dricker mitt kaffe i tacksamhet…

… tacksamhet. Detta lilla ord fyllt med så mycket innebörd och mening. Att vara tacksam. Att känna tacksamhet. Att visa tacksamhet. I mitt liv förringas ordet ständigt för allt annat hamnar i vägen. Allt från längtan efter det jag inte har i form av ting eller händelser i livet till för mycket stress som leder till att jag inte hinner känna efter och förstå vad jag faktiskt har fått.

Som julkalendern läser jag mig igenom ett av evangelierna i bibeln. En bok med 24 kapitel – som upplagt för julkalender, kanske var tanken med dessa kapitel. Så idag har jag läst och funderat kring orden och fyllts av tacksamhet. Blev min påminnelse idag, att känna tacksamhet.

Tacksamhet – att jag har ett jobb att gå till och där jag får uträtta något viktigt.
Tacksamhet – att jag igår fick gå på julkonsert med några fantastiska vänner bredvid mig på bänken och fler fantastiska vänner på scenen.
Tacksamhet – att jag fick dricka cava med dessa fantastiska på världens finaste ställe i Sundbyberg (As förtjänst!!)
Tacksamhet – att få somna i soffan framför film och under filt, bredvid kompisar som också snarkade gott.
Tacksamhet – att få vakna till en ny dag, dricka en kopp kaffe och njuta av lördag och ledigt.

Lördag – nu kör vi! Tacksamhet får stå på tapeten!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *