media & recensioner

Sagt om ÄT.STÖRD:

Linda Martinson går tolv ronder med oss tills alla våra försvarsmekanismer ligger golvade. Precis när man vill kasta in handsken påminner hon oss om att bara vi kan ta våra liv tillbaka.  – Axel. Lärare och frilansande skribent 

Ät.Störd. är en pjäs som är viktig och borde ses av samtliga Sveriges skolor eller andra platser där tonåringar befinner sig, pjäsen behövs för dem, för det är i den tiden man finner sig själv och får den vackra kropp man ska leva med.
– David. Lärarstudent 

Jätte viktigt tema som man blir väldigt berörd av. Man får ökad förståelse för problematiken. Bra för oss som jobbar med ungdomar. Trovärdig eftersom den baseras på verkliga personer.
– Lotta & Susanne. Församlinsassistent & pedagog.

Sagt om DET ÄR JU INTE PÅ RIKTIGT:

När jag såg pjäsen “Det är ju inte på riktigt” blev jag oerhört berörd; Linda Maria lyckas gestalta hur mobbningen bryter ner och knäcker den unga tjejens självkänsla och berövar henne tron på att hon är värdefull som hon är. Stämningen i rummet är laddad när hon sitter framför datorn och läser elaka kommentarer eller snabbt “går över skolgården” för att undvika mobbarna. Som publik blir man direkt indragen i pjäsen, Linda Maria är skicklig! Jag rekommenderar varmt denna pjäs till skolor mm för att lyfta frågor kring mobbning.”
 Maria Nordenback-Kress
Sångerska, körledare, låtskrivare

Med sin föreställning låter Linda inte betraktaren komma undan den skada som mobbing gör, och hon visar tex på den komplexa arena som sociala medier kan utgöra. Jag rekommenderar föreställningen som underlag för vidare samtal!
– Gunilla Bäcks, lärare

Artiklar och annat: 

Intervju i tidningen Världen idag
T
railer – ÄT.STÖRD
Intervju om ÄT.STÖRD, radio Åland
Intervju om DET ÄR JU INTE PÅ RIKTIGT Radio Åland

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *